Mustasaareen suunnitellaan uusi kortteli

Mustasaareen suunnitellaan nyt uusi kortteli

Omsorg Asunnot suunnittelee uutta asuinkorttelia Mustasaaren keskustaan. Tontti on nyt varattu suunnittelua varten. Lähiöajattelu, ekologinen rakentaminen, palvelut ja jakamistalous ovat uuden asuinkorttelin kulmakiviä.

Keskustien liikenneympyrän vieressä on tyhjä kulmatontti, vain kivenheiton päässä Markkinakujan kaupoista ja palveluista. Sijaintina se on erinomainen, aivan Sepänkylän keskustassa. 

”Tontilla on uskomattoman hyvä sijainti aivan viheralueen vieressä. Lähellä on myös ruokakauppa, lääkärikeskus ja kirjasto”, sanoo SJT Traden hallituksen puheenjohtaja Saul Mäenpää

SJT Trade Ab ja rakennusyhtiö MKM Solutions ovat varanneet tontin.

Ainutlaatuinen kokonaisuus

Uuteen kortteliin suunnitellaan 50-60 asuntoa, jotka on jaettu kolmeen eri kerrostaloon. Suunnitteluprosessin aikana selviää tarkalleen kuinka monta asuntoa tulee olemaan, kun kysyntä ja tarpeet kartoitetaan perusteellisemmin. Jo nyt on selvää, että painopisteenä tulee olemaan energiatehokas ja ympäristöystävällinen asuminen. Pääasiallisena rakennusmateriaalina käytetään CLT-elementtejä eli ristiinliimattua puuta. CLT on ympäristöystävällinen ja ekologiseksi luokiteltu rakennusmateriaali.

Naapurusto ajattelu
Ehkä erikoisinta uudessa korttelissa on naapurustoajattelu. Omsorg Asunnot haluaa luoda naapuruston kaikille sukupolville, jotka koostuu nuorista ja lapsiperheistä, aina ikäihmisiin asti.  Tämän mahdollistamiseksi keskitytään palveluihin ja jakamistalouteen. Tarjolla on erilaisia elämää helpottavia palveluita, kuten koti-, siivous- ja hyvinvointipalvelut.


Yhteiskäyttöauto ja -pyörät
Kuten Mararannan korttelissa, naapurustossa tulee olemaan uusi yhteiskäyttöön tarkoitettu sähköauto ja sähköpyörät. Jakamistalous tekee asumisesta edullisempaa, kuten myös asunnoissa oleva tekniikka, jolla voidaan seurata ja optimoida sähkönkulutusta.